Jeugdcultuur

COMEET en de regionale jeugddienst Meetjesman sloegen de handen in elkaar voor een gezamenlijke werking jeugdcultuur.

Samen met onze belangrijkste partners werken we aan een toegankelijk aanbod en ondersteuning voor kinderen en jongeren in het Meetjesland.

Meetjesman

We ondersteunen waar mogelijk de cultuurprojecten van de jeugdhuizen als toegangsluik naar heel wat Meetjeslandse jongeren. Onze drie belangrijke partners met creatieve en artistieke werkingen:

Muziek en podia

Ook de muzieksector brengt jongeren bij elkaar. Denken we dan aan Muzikant & DJ in ‘t Meetjesland en andere partnerschappen tussen de muziek- en creatieve sector.

UiT in het Meetjesland

Ook hier maken we er werk van om jongeren naar cultuur toe te leiden. Door in te zetten op acties via UiT in het Meetjesland maar ook met de UiTPAS Meetjesland willen we dat meer jongeren de weg naar cultuur terugvinden.

Evenementenforum

COMEET, Toerisme Meetjesland & Meetjesman sloegen de handen in elkaar voor een heus Meetjeslands Evenementenforum. Een driedaags online interactief, inspirerend en educatief forum over de organisatie van evenementen. Van tips & tricks door professionals, debatten, praktische ondersteuning op allerhande niveau’s, tot inspirerende voorbeelden:

  • een coronaproofevenement organiseren?
  • weten hoe je Livestreaming moet aanpakken?
  • je event duurzaam maken?
  • weten waar je terecht kan voor auteursrechten?
  • tips ontvangen rond communicatie om een breed publiek te trekken?

Tijdens het forum kwam alles aan bod. Je ontdekt het volledige verslag met bijhorend videomateriaal in onze kennisbank.

Regiobib Meetjesland

Alle Meetjeslandse bibliotheken willen prioritair kinderen en jongeren bereiken. Verschillende initiatieven zoals Jeugdboekenmaand en Boekstart bevorderen het leesplezier van jongs af aan.

Volg Jeugdcultuur

Facebook

Meer Deelwerkingen

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?