Cultuuroverleg
Meetjesland

COMEET, kruispunt voor Meetjeslandse cultuurmakers

Communiceer regionaal over jouw project

COMEET informeert de Meetjeslanders over het cultuur- en vrijetijdsaanbod in eigen streek, en dit zowel via regionale als gemeentelijke communicatiekanalen.

Op regionaal niveau is er in het Meetjesland een divers en kwalitatief cultuur- en vrijetijdsaanbod. COMEET wil de Meetjeslanders stimuleren om ook buiten de eigen gemeente te participeren. Bovendien worden door extra promotie bepaalde kleinschalige, maar uiterst kwalitatieve of unieke initiatieven, naar een bovenlokaal niveau getild.

Onder de noemer UiT in het Meetjesland informeert COMEET de Meetjeslanders van het cultuur- en vrijetijdsaanbod. Sinds 2017 maakt COMEET mee werk van de implementatie van de Meetjeslandse UiTPAS dat ook wordt gebruikt als marketingsinstrument. Met het kwaliteitslabel UiTSCHIETER willen we dan weer de Meetjeslandse pareltjes extra in de kijker zetten.

UiT in het Meetjesland

UiTinhetMeetjesland.be bundelt de UiTagenda’s van de Meetjeslandse gemeenten. Daarnaast vind je op deze site een overzicht van Meetjeslandse podia en alle info over nationale evenementen zoals Open Monumentendag, Week van de Smaak, Erfgoeddag,  … in het Meetjesland. De activiteiten die op UiTinhetMeetjesland.be verschijnen, worden door honderden lokale organisaties, cultuurhuizen, verenigingen, gemeenten… gratis ingevoerd in de UiTdatabank. Je voert je activiteit dus 1 keer in in de UiTdatabank en je aanbod is meteen op heel wat plekken, zowel online en offline, terug te vinden.

COMEET verstuurt maandelijks een digitale nieuwsbrief met UITtips. Op Facebook en via Instagram maken we regionaal promo voor het Meetjeslandse activiteiten.

Hulp nodig bij het invoeren van je activiteiten in de uitdatabank? COMEET biedt gratis opleidingen ‘Invoeren in de UiTdatabank’ aan. Bekijk hier de videotutorial of mail naar uitinhetmeetjesland@comeet.be voor meer info.

UiTPAS Meetjesland

Lokale overheden en organisatoren die kiezen voor de UiTPAS Meetjesland, zien meer, nieuwe en terugkerende bezoekers. Vandaag sparen en ruilen al meer dan 6500 pashouders met een UiTPAS Meetjesland bij 150 verschillende vrijetijdsorganisaties in onze regio hun punten. Dankzij geanonimiseerde data leer je als organisatie of lokaal bestuur je publiek beter kennen, en kan je hen zelfs berichten sturen (GDPR-proof, natuurlijk).

Een minder populaire activiteit? Biedt deze dan eens aan als omruilvoordeel en zet ze in de kijker.

UiTPAS is dus het ideale marketinginstrument voor jouw vrijetijdsactiviteiten!

UiTSCHIETER

UITSCHIETER helpt de cultuurliefhebber om gericht een keuze maken in het gevarieerde Meetjeslandse podiumaanbod en nodigt uit tot ontdekken… mét een gerust hart, want alle voorstellingen werden apart geselecteerd door Meetjeslandse programmatoren. Samen zorgen ze voor een brede waaier aan voorstellingen in verschillende genres (theater, muziek, dans…).

Met dit concept wordt de Meetjeslander niet alleen uitgedaagd om de onbekende pareltjes in zijn vertrouwde cultuurcentrum uit te proberen, maar ook om eens een kijkje te nemen in het programma van de buren. Zo stijgt niet alleen de ticketverkoop van de voorstelling met het label UiTSCHIETER maar ook van je gehele programmatie.

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?