UiTPAS Meetjesland

Deelname aan cultuur is een recht voor iedereen, ook voor mensen in onze samenleving die het minder breed hebben. In dat kader ontwikkelde Publiq de UiTPAS, een vrijetijdspas voor iedereen, met specifieke aandacht voor mensen in armoede!

In 2017 startten de eerste 2 gemeenten met de UiTPAS Meetjesland onder impuls van COMEET en met hulp van LEADER-middelen. Dankzij de UiTPAS Meetjesland word je ondertussen al extra beloond wanneer je deelneemt aan vrijetijdsactiviteiten in 6 Meetjeslandse gemeenten: Assenede, Eeklo, Kaprijke, Sint-Laureins, Wachtebeke en Zelzate!

Het is een WIN-WIN voor verenigingen, pashouders én gemeenten! Niet alleen stimuleer je inwoners deel te nemen aan vrije tijd, je geeft er mensen in armoede de extra aandacht mee die ze verdienen én je vereenvoudigt de administratie bij verenigingen en helpt hen extra promo te voeren voor hun activiteiten.

 

“De UiTPAS Meetjesland is een toffe marketingtool om de vrijetijdsparticipatie in jouw gemeente te verhogen!"

Ellen Van Basselaere (regioverantwoordelijke UiTPAS Meetjesland)

Meer voordelen, meer erop UiT!

Met een UiTPAS kun je punten sparen en deze omruilen voor leuke extra’s (zoals kortingen, gadgets of gratis tickets) bij alle UiTPAS-aanbieders in heel Vlaanderen. De UiTPAS stimuleert de algemene vrijetijdsparticipatie en vormt zo een participatie-instrument dat inzet op gerichte communicatie van het vrijetijdsaanbod. De gebruiker spaart bij elke deelname punten die omgeruild kunnen worden tegen voordelen. Het stimuleert de gebruiker enerzijds om iets nieuws te proberen (verbreding), en anderzijds om vaker te doen wat ze graag doen (verdieping). De pas kan gebruikt worden voor zowel stedelijk (of gemeentelijk) aanbod, als particulier gesubsidieerd en commercieel aanbod.

Als impuls voor wie het nodig heeft

Mensen in armoede krijgen extra aandacht met UiTPAS op een niet-stigmatiserende manier. Er is een UiTPAS voor iedereen, die er steeds hetzelfde uitziet. Alleen ontvangen zij, bovenop de spaar- en ruilmogelijkheden, een sociaal tarief op UiTPAS-activiteiten binnen hun UiTPAS-regio of bij bovenlokale aanbieders.

UiTPAS als marketinginstrument!

Lokale overheden en organisatoren die kiezen voor de UiTPAS Meetjesland, zien meer, nieuwe en terugkerende bezoekers. Vandaag sparen en ruilen al meer dan 6500 pashouders met een UiTPAS Meetjesland bij 150 verschillende vrijetijdsorganisaties in onze regio hun punten. Dankzij geanonimiseerde data leer je als organisatie of lokaal bestuur je publiek beter kennen, en kan je hen zelfs berichten sturen (GDPR-proof, natuurlijk). Een minder populaire activiteit? Biedt deze dan eens aan als omruilvoordeel en zet ze in de kijker. UiTPAS is dus het ideale marketinginstrument voor jouw vrijetijdsactiviteiten!

UiTPAS als bindmiddel tussen lokale én regionale diensten

Als UiTPAS-gemeente zorgt de UiTPAS Meetjesland ervoor dat er permanente samenwerking en interactie is tussen de lokale diensten onderling maar ook regionaal. Zo is er de stuurgroep waar iedere gemeente vertegenwoordigd is door de lokale UiTPAS-trekker, werkgroep toeleiding waarbij de trekkers vanuit de sociale diensten vaak samenkomen en de werkgroep communicatie. Ook lokaal zorgt de UiTPAS Meetjesland voor overleg onderling via het lokale netwerk waarin vaak de sociale dienst en de vrijetijdsdiensten betrokken zijn.

UiTPAS aanbieden?

We vertellen graag hoe je UiTPAS-partner kunt worden, en begeleiden bij elke stap. Neem al eens een kijkje op www.uitpasmeetjesland.be/uitpaspartner en ontdek wat je moet doen om aanbieder te worden in jouw gemeente.

Wil je als gemeente aansluiten? Neem dan contact op met de regioverantwoordelijke via uitpasmeetjesland@comeet.be.

 

Volg UiTPAS Meetjesland

FacebookInstagramGa naar website

Meer COMEET

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?