Meetjeslandse Meesters

Met het project ‘Meetjeslandse Meesters’ zet COMEET de beeldende kunstenaars uit de regio Meetjesland in de kijker.

Cultureel erfgoed dat blijft inspireren

Samen met enkele experten en erfgoedpartners bracht COMEET het rijke kunstverleden van de streek in kaart. Niet alleen in het verleden, maar ook vandaag zijn heel wat artistieke ondernemers actief in het Meetjesland. We hopen ook de vele kunstacademies, kunstenaarscollectieven, galeries en andere artistieke organisaties te verbinden en een forum te geven.

Meetjeslands? Meester?

Wie is een ‘meester’ en wat maakt kunstenaars ‘Meetjeslands’?

Een moeilijke, maar uiterst interessante vraag. COMEET stelde een overzicht samen op basis van deze selectiecriteria:

    • De kunstenaar is reeds overleden
    • De kunstenaar is geboren, gestorven, of heeft een lange tijd gewoond/gewerkt in het Meetjesland
    • De kunstenaar wordt lokaal erkend en heeft een emotionele band met de regio (ereburgerschap, straatnamen, …)
    • De kunstenaar doorliep een parcours waaruit de artistieke waarde van zijn werk bleek (tentoonstellingen, werk in veilingen of museumcollecties)

Samen met onze erfgoedpartners en het onderzoeksbureau Artoria kwamen we tot een longlist. Hiervan maakten we een shortlist, die je op de website terug kan vinden. COMEET beschouwt deze lijst niet als het definitieve overzicht van kunstenaars uit de regio. Het is een aanzet en een dynamisch werkinstrument om het project ‘Meetjeslandse Meesters’ te ondersteunen.

Heb je informatie over één van deze kunstenaars of aanvullingen? Laat het ons weten! 
Let op: COMEET is geen veilinghuis of kunstdepot. Wij kunnen niet ingaan op vragen over waardering en bewaring van kunstwerken.

Inclusief project

Dankzij enkele boeiende samenwerkingen, werd Meetjeslandse Meesters een inspirerend inclusief project. Klik hier voor een terugblik naar gidsrondleidingen door bewoners van De Triangel.

COMEET brengt kunstenaars samen

In een Facebookgroep voor kunstenaars wil COMEET kunstenaars uit het Meetjesland met elkaar in contact brengen. Ben je kunstenaar of ben je op een andere manier met kunst bezig? Op zoek naar een exposite locatie in het Meetjesland? Wil je jouw artistieke activiteit of organisatie bekend maken in de regio? Graag lid worden van deze groep? Neem dan contact op met ons!

Meetjeslandse Meesters was een platteland plus project met financiering van Vlaanderen en Provincie Oost-Vlaanderen.

Volg Meetjeslandse Meesters

FacebookGa naar website

Meer COMEET

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?