Meetjes.land

Meetjes.land brengt meer dan 600 locaties in kaart.  Huizen, kerken, monumenten, standbeelden enz. Mooi opgedeeld in categorieën zoals ‘Erfgoed’, ‘Eerste Wereldoorlog’, ‘Kunstwerken’… zodat je de weg nooit hoeft te verliezen.  Ieder heeft zijn verhaal, samen het rijke culturele erfgoed van ons Meetjesland, een streek met een zacht karakter en een sterk verleden.

Stippel jouw wandeling uit!

Surf naar Meetjes.land op je smartphone (vergeet je GPS niet aan te zetten) en wij helpen je naar de dichtstbijzijnde erfgoedlocatie. En bezoek ons zeker regelmatig want we plannen ook nieuwe reeksen met te ontdekken plekjes in het Meetjesland!

Wie?

De locaties werden aangebracht door Toerisme Meetjesland, de gemeentes, erfgoedverenigingen, vrijwilligers en COMEET zelf, die de kaart ook beheert.

Met dank aan…

De cultuurdiensten van Aalter, Assenede, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Lievegem, Sint-Laureins, Wachtebeke en Zelzate.

Heemkundig genootschap De Twee Ambachten, Werkgroep Erfgoed, Landschap & Stadsvernieuwing, de Gemeentelijke Cultuurraad Evergem, Koninklijke vtb Fotoclub Evergem, Marcus Dauwe, Willy Stevens, Werkgroep geschiedenis Vinderhoute (Lievegem),  Heemkundige vereniging Het Land van Nevele, Erik Versluys, Heemkundig erfgoed Waarschoot, Heemkundige Kring De Vierschaar, Toerisme Waasland, Cultuurraad Zelzate en Adviesraad Economie Zelzate en Erfgoedgroep Zomergem.

Volg Meetjes.land

Ga naar website

Meer COMEET

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?