Cultuuroverleg
Meetjesland

OPROEP: nomineer je favoriete (erfgoed)vereniging tot Inspirerend Voorbeeld

Nieuws

OPROEP: nomineer je favoriete (erfgoed)vereniging tot Inspirerend Voorbeeld

26 sep 2022

Cultuur- en erfgoedpubliek

Erfgoedvrijwilligers

Het Register van Inspirerende Voorbeelden bundelt best practices voor het doorgeven en delen van niet-tastbaar erfgoed. Ken jij iemand die immaterieel erfgoed op een inspirerende manier doorgeeft? Nomineer die persoon of organisatie dan voor een plekje op het Register.

Deel dit artikel

facebook twitter

Om nieuwe acties, projecten en programma’s op het Register te plaatsen, lanceert het Departement Cultuur, Jeugd en Media elk najaar een oproep naar het brede publiek en de cultureel-erfgoedsector.

Immaterieel erfgoed is niet-tastbaar erfgoed en daarom is er bewuste actie nodig om het levend te houden en door te geven aan toekomstige generaties. Dat noemt men borgen.

Hoe we immaterieel erfgoed borgen, kunnen we leren van elkaar. Op het Register van Inspirerende Voorbeelden worden inspirerende acties, projecten en programma’s gebundeld, telkens voor een periode van drie jaar. Bedoeling is dat anderen inspiratie halen uit deze dynamische lijst. Voor het Register kan je geen aanvraag indienen, maar word je genomineerd door derden, door jou dus!

Enkele voorbeelden in het Meetjesland: Orde van de Smoutpot, Ethno Flanders en het Tapijt van Assenede.

Je favoriete vereniging nomineer je <hier>.

Recente nieuwsberichten

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?