Cultuuroverleg
Meetjesland

80 jaar bevrijding: deel jouw verhalen, foto’s en activiteiten

Nieuws, Projecten

80 jaar bevrijding: deel jouw verhalen, foto’s en activiteiten

20 jun 2024

Communicatieambtenaren

Cultuur- en erfgoedpubliek

Dit jaar markeren we een bijzonder moment in onze geschiedenis: de 80ste verjaardag van de bevrijding na WOII. Om deze mijlpaal ook in het Meetjesland op een waardige manier te vieren, roepen we iedereen op om verhalen, foto's en activiteiten te delen die verband houden met deze historische gebeurtenis.

Deel dit artikel

facebook twitter

September 2024 is dé maand waarin we 80 jaar bevrijding herdenken. 80 jaar geleden werd het Meetjesland bevrijd van de Duitse overheersers die het dagelijkse leven in onze regio tussen 1940 en 1944 in zijn greep hield.

 

Heb jij materiaal over de bevrijding of de periode van de Tweede Wereldoorlog (1940-1944)? Deel het met ons en het Meetjesland!

 

 

  • Persoonlijke verhalen en herinneringen: Heb jij of hebben jouw familieleden herinneringen aan de bevrijding? Misschien heb je verhalen gehoord van jouw ouders of grootouders? We verzamelen graag deze verhalen om een persoonlijk en menselijk beeld van de bevrijding te schetsen.

 

  • Activiteiten en evenementen: Ben jij betrokken bij activiteiten of evenementen die georganiseerd worden ter herdenking van de bevrijding? Deel deze met ons in de agenda op www.uitinhetmeetjesland.be (via www.uitdatabank.be) zodat we een overzicht kunnen geven van alle initiatieven die in het land plaatsvinden.

 

Nog bijzonderheden, vragen of opmerkingen? Contacteer onze erfgoedcel via erfgoedcel@comeet.be

 

In september 2024 worden er op de socialemediakanalen van COMEET heel wat foto’s, verhalen en evenementen in de kijker gezet rond 80 jaar bevrijding onder de hastag #80jaarbevrijding #Meetjesland, doe je mee? We gaan ook op tournee doorheen de Meetjeslandse gemeenten met onze scansessies om beelden over de Tweede Wereldoorlog te scannen en toe te voegen aan onze Erfgoedbank Meetjesland.

 

Volg ons op

 

Samen kunnen we ervoor zorgen dat de 80ste verjaardag van onze bevrijding een moment van reflectie, viering en verbondenheid wordt. We kijken uit naar jouw waardevolle bijdragen. Bedankt om te delen!

 

📥 Sla via deze link het promobeeld op om verder te verspreiden!

🪧 Wil je graag een poster of flyer van het promobeeld? Contacteer erfgoedcel@comeet.be en ontvang affiches of flyers!

Recente nieuwsberichten

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?