Cultuuroverleg
Meetjesland

Atelier in beeld is terug: toon jouw atelier of werkplek op 4 & 5 mei 2024!

Nieuws, Projecten

Atelier in beeld is terug: toon jouw atelier of werkplek op 4 & 5 mei 2024!

04 jan 2024

Cultuurvrijwilligers

Artiesten

Cultuur- en erfgoedpubliek

Jongeren

Organisatoren

Heb jij een werkplek die je wil openstellen tijdens het weekend van 4 & 5 mei 2024 voor de Meetjeslandse inwoners? Het hoeft geen afzonderlijk atelier te zijn, een zolder of keukentafel kan evengoed. Ook zorginstellingen en academies met een atelierwerking kunnen deelnemen aan Atelier in beeld. Ontdek hier hoe dat kan.

Deel dit artikel

facebook twitter

Met jouw stad of gemeente meedoen aan Atelier aan beeld?

Op 4 & 5 mei 2024 organiseert Kunstwerkt de derde ‘live’ editie van Atelier in beeld, het grote open atelierweekend in Vlaanderen en Brussel. Twee dagen lang kun je binnenkijken in meer dan 1500 kunstenaarsateliers, van garages over leegstaande panden tot loodsen; van grafiek over beeldhouwen tot schilderkunst. Tijdens de vorige editie zetten 2000 kunstenaars de deuren open van meer dan 1500 werkplekken. Atelier in beeld is dan ook het ideale moment om beeldend werk te tonen én te ontdekken.

Ontgin het artistieke potentieel van je gemeente

Beeldend kunstenaars werken vaak achter gesloten deuren, maar met Atelier in beeld zetten we hen een weekend lang in de kijker. Het is daarom een ideaal moment om de kunstenaars uit je stad of gemeente te leren kennen. In de beslotenheid van een atelier is de drempel laag om vragen te stellen, rond te snuisteren en nieuw werk te ontdekken.

 

Hoe doe je dat?

Ben je cultuurprofessional en wil je graag weten hoe je de kunstenaars in je buurt kan ondersteunen en wat je van ons kan verwachten?

Schrijf je in tussen 8 en 31 januari op atelierinbeeld.be

Een werkplek kan ook de keukentafel of de zolder zijn, dat hoeft geen afzonderlijk atelier te zijn. Ook academies en zorginstellingen met atelierwerking kunnen deelnemen.

Iedereen is welkom op 4 & 5 mei 2024!

Meer info?

 

Foto: Level5©LUCASDENUWELAERE_15-82

Recente nieuwsberichten

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?