Cultuuroverleg
Meetjesland

Eigen Kweek maakt jouw dromen waar

Nieuws, Projecten

Eigen Kweek maakt jouw dromen waar

18 okt 2023

Cultuurvrijwilligers

Artiesten

Cultuur- en erfgoedpubliek

Jongeren

Organisatoren

Ben jij een podiumkunstenaar en minder dan 3 jaar geleden afgestudeerd? Of ben je geen maker, maar heb je de ambitie om in de culturele sector uit te groeien tot zakelijk leider? Schrijf je dan in voor Eigen Kweek! De open call loopt tot 26 oktober 2023.

Deel dit artikel

facebook twitter

Veel vragen, één antwoord: Eigen Kweek!

Ben je een podiumkunstenaar en ben je minder dan 3 jaar geleden afgestudeerd of minder dan 3 jaar professioneel werkzaam in de sector ? Heb je als maker een sterk idee voor een eigen podiumproductie in 1 van volgende disciplines of een mengvorm ervan: (muziek)theater, performance of circus ?

Heb je een link met de provincies Vlaams-Brabant, Antwerpen, Oost-Vlaanderen of West-Vlaanderen?

of

Ben je geen maker, maar heb je de ambitie om in de culturele sector uit te groeien tot zakelijk leider en wil je échte ervaring opdoen door samen te werken met startende podiumkunstenaars ? Ben je zelf ook minder dan 3 jaar geleden afgestudeerd of minder dan 3 jaar professioneel werkzaam in de sector?

Antwoord: Schrijf je dan in voor Eigen Kweek!

Schrijf je in voor Eigen Kweek!

Eigen Kweek is een ontwikkelingstraject van 55 cultuurcentra voor nieuwe podiumkunstenaars én aspirant zakelijk leiders.

Het traject vindt plaats in vier provincies: Vlaams-Brabant, Antwerpen, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. In elke provincie wordt één nieuwe maker (of collectief of gezelschap) gematcht met één aspirant zakelijk leider. Zij krijgen de unieke kans om samen een eigen productie te realiseren. En dit met voldoende tijd, ruimte, ondersteuning en een budget voor een kleine podiumkunstcreatie.

Na de creatie maak je met deze productie een tournee langs de cultuurcentra over alle provincies heen (10 à 15 speeldata in voornamelijk kleine zalen). En je krijgt een stevige basis mee op het gebied van communicatie en spreiding voor het vervolg van je parcours.

Ontdek het concreet aanbod én belangrijke data op www.eigen-kweek.be/open-call/

! De Open Call voor Eigen Kweek Antwerpen, Oost-Vaanderen, West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant zal lopen van vrijdag 15 september 2023 tot donderdag 26 oktober 2023 middernacht.

Recente nieuwsberichten

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?