Cultuuroverleg
Meetjesland

(ST)ART TO ART Lievegem

(ST)ART TO ART Lievegem

Verslag kennisevent

Terug naar overzicht

Op zaterdagochtend 10 februari streek de vierde editie van (ST)ART TO ART neer in DVC De Triangel te Lievegem. We verwelkomden een 30-tal vroege vogels die samen met ons klaar waren voor een voormiddag kunstige inspiratie.

Ontdek hier wat je gemist hebt!

Tableau Vivant on the road

Thijs Polfliet van team cultuur Lievegem legt uit.

In het voorjaar van 2020, in volle COVID-crisis, moest team cultuur Lievegem op zoek gaan naar een alternatief voor alle afgelaste tentoonstellingen en voorstellingen. Met ‘Tableau vivant‘ kwam er een digitaal alternatief. Jong en oud werd uitgedaagd om een bestaand schilderij na te bootsen of te ensceneren. Team cultuur verzamelde alle resultaten op Facebook, in een virtuele tentoonstelling. Heel wat bekende en minder bekende inwoners gingen de uitdaging aan. Onder de noemer ‘Tableau vivant on the road’ haalt team cultuur de inzendingen van toen van onder het digitale stof. Op vraag van velen kwam er een rondreizende tentoonstelling. Deze vond haar weg naar DVC De Triangel.

Isabel Stroef van DVC De Triangel vult aan dat de atelierwerking naar aanleiding van het bezoek van de tentoonstelling niet stil heeft gezeten. Ze gingen aan de slag met de tentoonstelling en maakten nieuwe kunstwerken van een aantal tableaux vivants. Wat leidt tot heel wat originele en verrassende werken.

Enkele van de kunstenaars gaven hierbij een woordje uitleg.

Kunstcollectieven

Daarna volgden presentaties over de drie kunstcollectieven uit de gemeente, waarbij Erik Matthys VaART toelichtte en Thijs Polfliet LovArte en Artistiek Waarschoot op zich nam. Deze initiatieven hoeven we niet los van elkaar te zien, aangezien er ook heel wat zaken zijn die deze met elkaar verbinden.

 

Tip! Benieuwd naar de presentaties van Erik en Thijs Polfliet/team cultuur Lievegem? Onderaan de pagina kan je deze downloaden. 

Kunstroute

Erna konden we een deel van de kunstroute op de site meepikken, waarbij Annemie Van Ootegem ons rondleidde. De route is deel van de LovArte kunstroute en omvat maar liefst 27 werken, gemaakt door kunstenaars met een verstandelijke beperking. Omwille van de tijd waren we helaas genoodzaakt om de route wat in te perken.

Geen nood! De kunstroute is vrij toegankelijk, meer info vind je hier op de website van De Triangel.

Creatieve ateliers

Afronden deden we met een bezoek aan de Werkplaats, de plek waar de verschillende creatieve ateliers van De Triangel zich bevinden. We kregen uitleg van Isabel Stroef, Rian Stroobandt en Annemie Van Ootegem over het schildersatelier, het keramiekatelier, enz. Elk atelier stond vol mooie werken, die binnen de Triangel ook verkocht worden.

Een grote dankjewel aan volgende personen voor de organisatie van deze editie:

  • Jolien Verroeye en Zenon Andries, de collega’s van Cultuurregio Leie Schelde
  • Erik Matthys, bezieler van VaART
  • Thijs Polfliet en Heike Van Acker van team cultuur Lievegem
  • Rian Stroobandt, Annemie Van Ootegem en Isabel Stroef van DVC De Triangel

 

Smaakt naar meer? Op zaterdag 9 maart vindt de volgende editie plaats in Eke/Nazareth. Meer info en inschrijven: klik hier.

 

(ST)ART TO ART is een samenwerking tussen COMEET en de collega’s van Cultuurregio Leie Schelde. Met dit initiatief willen we kunstenaars aanzetten tot ontmoeting, tot een verkennende blik… tot uitdaging en experiment.

Ben je benieuwd naar de vorige edities?

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?