Cultuuroverleg
Meetjesland

(ST)ART TO ART 2.0

Kunst

(ST)ART TO ART 2.0

Verslag kennisevent

Terug naar overzicht

Tweede editie (ST)ART TO ART bezoekt kunstateliers

Afgelopen donderdag 13 oktober vond de tweede editie plaats van (ST)ART TO ART, het nieuwe regionale platform voor kunstenaars. Een samenwerking tussen COMEET en de collega’s van Cultuurregio Leie Schelde

(ST)ART to ART wil kunstenaars aanzetten tot ontmoeting, tot een verkennende blik, … tot uitdaging en experiment. In maart organiseerden we een inspiratie- en netwerkdag met uiteenlopende workshops in het mudel, Museum van Deinze en de Leiestreek. Kon je er tijdens deze eerste editie niet bijzijn? Lees er hier alles over.

 

Tijdens de drie atelierbezoeken leerden de deelnemers de kunstenaars en hun werk beter kennen. Zo vertelde Nico De Guchtenaere hoe hij begon met experimenteren. Hij heeft ooit tijdens een uitverkoop van een winkel heel wat kleur aan halve prijs kunnen kopen en is daarmee beginnen oefenen om zo kleurgebruik te leren beheersen. Zo ontdekte hij ook met welke kleuren hij verder aan de slag wil. Jo Van Rijckegem weet dan weer perfect van waar elk plankje in zijn atelier vandaan komt en vertelde boeiend hoe hij aan de slag gaat met brandtechnieken voor hout en rubber. Ook toonde hij er de catalogus uit 1988 van z’n eerste tentoonstelling in Deinze, waar hij toen ook woonde. In Galerij Pim De Rudder leerden we het oeuvre en de geschiedenis van de kunstenaar kennen. Een galerij die momenteel beheerd wordt door Stichting Pim De Rudder (met zoon Barnabas De Rudder als voorzitter), waar je na het bezoek nog een glaasje kan drinken in de kunstenaarskelder.

Ondanks de regen konden we ons gezellig verwarmen in de kunstenaarsateliers of de kunstenaarskelder. Een ideale plaats om na het bezoek bij te praten met de andere kunstenaars en elkaar beter te leren kennen. Want ook dat is (ST)ART TO ART: ontmoeting en ervaringen uitwisselen tussen kunstenaars.

 

Dankjewel aan de kunstenaars om hun deuren open te stellen en onze deelnemers voor de aangename avond en de positieve feedback. We kijken alvast uit naar een nieuwe editie van (ST)ART TO ART.

💡Ben jij kunstenaar in regio Meetjesland en wens je graag uitgenodigd te worden voor een volgende editie? Stuur gerust een berichtje naar nele.de.brabander@comeet.be om opgenomen te worden in de adressenlijst. 

Benieuwd naar de andere edities van (ST)ART TO ART? Bekijk hier de fotoverslagen.

 

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?