Cultuuroverleg
Meetjesland

UiTPAS past perfect bij sociale familieclub FC Lembeke

UiTPAS past perfect bij sociale familieclub FC Lembeke

27 jan 2023

Medewerkers van lokale besturen

Organisatoren

De blauwwitte brigade van FC Lembeke is één van de grootste voetbalclubs van het Meetjesland. Met 25 jeugdploegen, ruim 300 leden en nog eens 100 vrijwillige medewerkers is dit een bloeiende en nog altijd maar groeiende sportvereniging.

Deel dit verhaal

facebook twitter

En laat die bruisende voetbalclub nu ook nog eens een pleitbezorger van de UiTPAS in het Meetjesland zijn!

A match made in heaven!

Maar misschien eerst even uitleggen wat zo’n UiTPAS is. “De UiTPAS Meetjesland is een spaarkaart voor iedereen en een kortingskaart voor wie daar recht op heeft. Met andere woorden, het is een klantenkaart voor vrije tijd waarmee iedereen, net zoals in de winkel, punten kan sparen”, legt projectmedewerkster Ellen Van Basselaere van COMEET uit. “Die punten kan je dan inruilen voor korting, gadgets… noem maar op. En dat FC Lembeke daar ook de schouders onder zet, vinden wij een krachtig en mooi signaal: vrijetijdsparticipatie is een recht voor iedereen! FC Lembeke gebruikt de UiTPAS gretig en slim, want niet alleen hun eigen leden en spelers, maar ook de bezoekers kunnen genieten van leuke omruilvoordelen! Het zou fantastisch zijn mochten ook andere verenigingen het mooie voorbeeld van FC Lembeke volgen!”

Inzetten op de UiTPAS bleek een zeer logische beslissing.

Als de UiTPAS bij FC Lembeke zijn intrede heeft gemaakt, dan is dat de verdienste van jeugdbestuurslid Danuta De Decker, die tot voor kort als medewerkster van de gemeente Kaprijke de… UiTPAS promootte. In haar enthousiasme kon ze ook FC Lembeke, één van de grootste verenigingen van de gemeente en de club van haar zoontje Bent, overtuigen: “Hoe meer gemeenten en verenigingen bij de UiTPAS aansluiten, hoe aantrekkelijker de kaart wordt”, zegt Danuta terecht.

“Instappen op de UiTPAS bleek eigenlijk een zeer logische beslissing”, vult bestuurslid Jan Van Vlaenderen aan. “Onze baseline is ‘FIER’. Dat staat voor Fairplay, Inzet, Engagement en Respect. Onze vereniging is immers meer dan alleen voetbal. We engageren ons actief in de Lembeekse gemeenschap en trachten bij te dragen aan een hecht sociaal weefsel met onze vele activiteiten (sneukeltoer, kerstwandeling, …). Ons sociaal engagement vertaalt zich nu ook in een korting voor wie het moeilijk heeft. Voetbal is al een toegankelijke sport, maar toch vallen er nog altijd mensen uit de boot. Wij dragen graag ons steentje bij. Een deel van de korting draagt de club, een ander deel van de korting draagt de gemeente.”

Beleving op als naast het veld!

“FC Lembeke zet echt wel in op beleving, zowel op als naast het veld”, gaat Jan verder, terwijl hij vanuit het fraaie Lotus Café zijn voetballende zoontjes Cyriel en Fons in het oog houdt. “We zijn echt een sociale, laagdrempelige maar vooral warme club. En dat merk je aan ons ledenaantal: bijna elke leeftijdscategorie, behalve de allerkleinsten, is volzet. Maar wie toch naar FC Lembeke wil komen, mag ons altijd contacteren. We zetten graag in op talent van eigen bodem. FC Lembeke investeerde de laatste jaren fel in de jeugdopleiding en dat leverde ons het Double Pass-label op. Onze betrachting is nog altijd om eigen jeugdspelers te laten doorstromen naar de eigen A-kern.”

Kom gerust een kijkje nemen op één van de wedstrijdmomenten (van vrijdagavond tot zondagmiddag). En wie een UiTPAS op zak heeft, kan niet alleen puntjes scoren maar kan die ook inruilen: voor 15 punten krijg je 10 euro korting op een voetbalkamp en voor 10 punten kan je kiezen uit een paar voetbalkousen, een sjaal of een muts, van FC Lembeke natuurlijk!

Meer info

Meer info over de UiTPAS Meetjesland (alle voordelen, verkooppunten, recht op korting?) vind je op www.uitpasmeetjesland.be.

Ook aanbieder worden? Mail naar uitpasmeetjesland@comeet.be of ga naar www.uitpasmeetjesland.be/uitpaspartner.

Meer info over FC Lembeke: www.fclembeke.be.

 

Artikel en foto door Marc Van Hulle voor de Promeet in opdracht van COMEET.

Gerelateerde verhalen

De sluitingen, de legacy: textiel

Bart Van Damme, stafmedewerker Cultureel Erfgoed COMEET

Cultuur- en erfgoedpubliek

Het kapelletje van Robert en Felicie

Robert & Felicie (85 jaar)

Cultuur- en erfgoedpubliek

Erfgoedvrijwilligers

Leerlingen creëren tentoonstelling ‘Thuis’ in Kapel OLV Ten Doorn

Leerling OKAN

Scholen

Cultuur- en erfgoedpubliek

Jongeren