Cultuuroverleg
Meetjesland

(Boven)lokaal kunstenbeleid

(Boven)lokaal kunstenbeleid

COMEET ondersteunt (boven)lokale kunstinitiatieven. Zo bieden we ons netwerk aan, bouwen we mee aan het communicatieplan en hebben we een catalogus aan tentoonstellingsmaterialen.

Meetjeslandse meesters

De twee zijn verbonden in creativiteit en creatie of ‘het maken’.

Aanvullend:

(ST)ART TO ART

De cultuurregio’s Leie Schelde en Meetjesland presenteren je (ST)ART TO ART, het nieuwe regionale platform voor kunstenaars uit beide regio’s.
(ST)ART to ART wil kunstenaars aanzetten tot ontmoeting, tot een verkennende blik, … tot uitdaging en experiment. Op maandag 28 maart vond onze eerste editie plaats en kon je gratis uiteenlopende workshops volgen. Meer dan 70 kunstenaars namen deel aan de sessies.

Atelier in beeld

Atelier in Beeld (een project van Kunstwerkt) is hét grote open atelierweekend voor beeldend kunstenaars over heel Vlaanderen en Brussel, ook in het Meetjesland, dat jaarlijks plaatsvindt in mei. Een ideaal moment om je werk te tonen of om ateliers te ontdekken. Atelier in Beeld focust op ateliers waar je het werkproces van de kunstenaar ziet. Tijdens het weekend staat de ontmoeting tussen publiek en kunstenaar centraal.
De eerstvolgende editie vindt plaats op 6 en 7 mei 2023. Deelnemende kunstenaars kiezen zelf of ze één of twee dagen deelnemen. Deelnemen is bovendien gratis. Ook de bezoeken.
COMEET ondersteunt de communicatiecampagne.

Kunst- en boekenmarkt Place des moules

Na een succesvolle eerste editie in 2021 organiseert Stichting Pim De Rudder op 31 juli de tweede editie van de Kunst- en Boekenmarkt in Assenede.
Los van de markt, is er uiteraard ruimte voor wat amusement. De nodige muzikale omkadering wordt voorzien, onder de boom op de Markt wordt een boekentapijt uitgespreid, en er vindt ook een inhuldiging van een poëzieroute in de dorpskern plaats. De inschrijving verloopt via Stichting Pim De Rudder zelf, via volgend mailadres: placedesmoules@gmail.com.
COMEET ondersteunt de communicatiecampagne.

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?