Cultuuroverleg
Meetjesland

Jongeren ontdekken talenten met graffiti

Nieuws, Projecten

Jongeren ontdekken talenten met graffiti

09 nov 2023

Afgelopen weken ontdekten Eeklose jongeren hun creatieve talenten dankzij de graffitiworkshops van vzw Wallin. Naast vele graffititechnieken, leerden de jongeren ook samenwerken om een artistiek resultaat te bekomen en gingen ze in gesprek met elkaar.

Deel dit artikel

facebook twitter

Graffitiworkshops voor jongeren

Met het project Cultuurinjectie wil COMEET cultuurparticipatie bij (kwetsbare) jongeren uit het Meetjesland tussen 12 en 25 jaar op een duurzame manier verhogen omdat dit voor een grotere weerbaarheid, veerkrachtigheid en een beter algemeen welzijn zorgt. In oktober en november hielden we halt bij Hit The City Eeklo.

Liefde is liefde in graffititaal

Samen met Wallin vzw en Hit The City organiseerden we drie woensdagnamiddagen graffitiworkshops aan de blokhutten in Eeklo, waar jongeren vrijblijvend en gratis de kunst van graffiti konden ontdekken. Aan creativiteit was geen gebrek. De jongeren startten met potlood en papier en gingen aan de slag met een eigen ontwerp in het thema ‘Liefde is liefde’. De resultaten met graffiti op de platen zijn adembenemend en creatief. De eerste workshop beloofde al veel goeds voor wat nog zou komen.

 

Samenwerken zorgt voor meer creativiteit

Ook tijdens de tweede workshop was er geen gebrek aan creativiteit. De jongeren gingen aan de slag met stencils, een sjabloon uitgesneden uit papier dat graffiti doorlaat en waarmee afdrukken gemaakt kunnen worden. De jongeren gingen niet alleen aan de slag met hun eigen stencils, maar werkten ook samen om met elkaars creatieve stencils nieuwe kunst te maken.

 

“Ik ga die graffitiworkshops hier echt nog missen man.” – jongere Hit The City

 

Tot slot was de derde graffitiworkshop de kers op de taart! De jongeren kregen een witte muur en that’s it. Dankzij de voorbije workshops en hun eigen creativiteit begonnen ze aan wat in het begin een groot werk leek. Al snel bundelden ze hun krachten om er samen een groot artistiek werk van te maken. Als kers op de taart zorgde Maarten van Wallin vzw voor het logo van Hit The City op het grote werk. Een samenwerking die voor een prachtig resultaat zorgde. Nu nog op zoek naar een leuke plek om het werk van de jongeren aan Eeklo te tonen. Proficiat!

 

Op de hoogte blijven van het project Cultuurinjectie? Houd onze projectpagina in de gaten.

 

 

Recente nieuwsberichten

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?