Cultuuroverleg
Meetjesland

Dansen voor de Geestelijke Gezondheid!

Nieuws, Projecten

Dansen voor de Geestelijke Gezondheid!

10 okt 2023

In het kader van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid, organiseerde COMEET samen met Logo GezondPlus twee spectaculaire flashmobs in het Meetjesland!

Deel dit artikel

facebook twitter

Het is zomer 2023 wanneer COMEET een oproep doet aan alle Meetjeslandse dansscholen met de vraag of zij een verrassende dansact willen brengen om aandacht te vragen voor de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Dansschool Fit2Dance uit Eeklo en dansschool PURE uit Kaprijke gingen enthousiast mee in ons verhaal. Ook Gym Diverti sloot later nog aan bij de flashmob in Kaprijke. Samen met Logo Gezond+ en de lokale besturen gingen we aan de slag met als resultaat spectaculaire flashmobs!

10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

Van 1 tot 10 oktober vindt de ’10-daagse van de Geestelijke Gezondheid’ plaats. Een periode om aandacht te schenken aan geestelijke gezondheid en veerkracht, zowel wanneer het goed gaat als wanneer het minder gaat. Onder het motto #samenveerkrachtig organiseerden we twee flashmobs in het Meetjesland om veerkracht te versterken en geestelijke gezondheid bespreekbaar maken. De actie kadert binnen ons project Cultuurinjectie, waarbij we cultuurparticipatie bij jongeren uit het Meetjesland tussen 12 en 25 jaar op een duurzame manier verhogen.

Flashmob Eeklo

Als startschot organiseerde stad Eeklo samen met dansschool Fit2dance, COMEET en Logo Gezond+ op zondag 1 oktober een verrassings-dansact op het Krugerplein tijdens de Kaaifeesten. Een ludieke manier om alle aanwezigen te verrassen én aandacht te vragen voor mentaal welzijn.

📽️ Kijk hier naar de flashmobvideo van Eeklo.

Ontdek hier meer over Week van de Veerkracht in Eeklo.

Flashmob Kaprijke

Als sluitstuk van de 10-daagse van de geestelijke gezondheid en veerkracht organiseerde de gemeente Kaprijke samen met dansschool PURE, Gym Diverti, COMEET en Logo Gezond+ op zondag 8 oktober om 11.00 uur een verrassingsdansact tijdens de Voorstraatkermis. Met deze ludieke actie willen we het belang van cultuur, in dit geval dans, in de verf zetten bij het beter in je vel voelen.

📽️ Kijk hier naar de flashmobvideo in Kaprijke.

Ontdek hier meer over de flashmob in Kaprijke.

Video

FOMO? No worries! Videograaf Gerben Steyaert (Moments of Colour) bracht alles mooi in beeld. Scrol naar onder en ontdek de flashmobvideo’s op deze pagina. Of klik hier voor de flashmobvideo in Eeklo én hier voor de flashmobvideo in Kaprijke.

Cultuurinjectie: cultuur als bondgenoot

Dansen en muziek, maar ook andere kunstvormen, versterken ons gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde. Vanuit COMEET loopt daarom het project Cultuurinjectie waarbij we cultuurparticipatie bij jongeren uit het Meetjesland tussen 12 en 25 jaar op een duurzame manier verhogen, omdat dit voor een grotere veerkrachtigheid, weerbaarheid en een beter algemeen welzijn zorgt.

Meer info over het project Cultuurinjectie vind je hier.

Op zoek naar meer cultuurbeleving? Ga naar uitinhetmeetjesland.be

Recente nieuwsberichten

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?