Cultuuroverleg
Meetjesland

COMEET, kruispunt voor Meetjeslandse cultuurmakers

Kennis verzamelen en delen

Doorheen het hele traject van platform, netwerk tot steunpunt, gaat COMEET de culturele ontwikkeling documenteren en beschikbaar stellen. Zo geven we terug aan de cultuurmakers en bouwen we kennis verder op.

COMEET als kenniscentrum

Naar aanleiding van de activiteiten van netwerken en bestaande projecten wordt opgebouwde kennis, expertise en knowhow verzameld, bewaard, opgeslagen, ontsloten en verder verspreid. Die kennis is een soort van humus: de opgebouwde info en ervaring geeft voeding aan nieuwe initiatieven en dus aan de verdere, toekomstgerichte ontplooiing cultuurregio Meetjesland.

 

We documenteren praktijkervaringen en leerprocessen en maakt die zichtbaar in een online beschikbare kennisbank. Geïnteresseerden kunnen er informatie vinden over practices rond hun thema’s. Die kennisbank wordt geleidelijk uitgebouwd. In de volgende jaren zal heel wat ervaring en expertise worden opgebouwd over hoe bovenlokale cultuurspelers in het Meetjesland kansen grijpen en inspelen op maatschappelijke uitdagingen.

 

COMEET ontwikkelt hiervoor een webplatform dat die expertise duurzaam borgt en ontsluit.

 

We leggen ook de link met gegevensverzameling en onderzoek op Vlaams niveau en vertaalt dat naar de noden van de regio. Door de link te leggen met beschikbare gegevens van diverse dataplatformen (UiTinVlaanderen, GemeenteMonitor, publiq) ontstaan mogelijkheden. Zo kunnen we op een kwalitatieve en duurzame manier aan regionale monitoring doen op een manier die strategische visieontwikkeling voedt voor cultuur in de regio.

 

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?