Cultuuroverleg
Meetjesland

Ruimtekapers

Nieuws

WIN een VIP-arrangement met jouw klas!

04 feb 2022

De eerste zondag na de paasvakantie is traditioneel een hoogdag voor onze musea en heem- en geschiedkundige verenigingen: Erfgoeddag! Die dag staat alles in het teken van tradities, verhalen en voorwerpen die we bewaren voor de toekomst.

Deel dit artikel

facebook twitter

Erfgoeddag maakt school!

Onder het motto Erfgoeddag maakt school! duikt Erfgoeddag in 2022 in het rijke schoolleven en -verleden. Op zondag 24 april is er de klassieke Erfgoeddag. In de Erfgoeddag-week, van 25 tot 29 april, ligt de focus op scholen. Ontdek het aanbod van Erfgoedcel Meetjesland en win met jouw klas een VIP-arrangement!

Win een VIP-arrangement met jouw klas tijdens de Erfgoeddag-week

Hoe kan je meedoen?

  1. Kies een foto uit de collecties op onze erfgoedbank.
  2. Maak met de leerlingen uit jouw klas een tableau vivant gebaseerd op deze foto.
  3. Stuur jullie bijdrage vóór 28 februari 2022 naar erfgoedcel@comeet.be

Wat valt er te winnen?

  1. De origineelste foto wordt het regionaal campagnebeeld voor Erfgoeddag 2022.
  2. Bovendien krijgt de winnende klas een hartverwarmend erfgoedarrangement met een muzische workshop in de voormiddag, een traditionele lunch voor zoetebekken en een belevingsnamiddag op maat van jullie klas.

Deel deze wedstrijd gerust om jullie scholenpagina of binnen jouw Facebookgroep voor leerkrachten.

Wij kijken uit naar jullie inzendingen! Team Erfgoedcel Meetjesland geeft alvast een mooi voorbeeld!

Traject op maat

Borrelt er al een tijdje een idee om in jouw school of klas rond erfgoed aan de slag te gaan? Broed je op een mogelijke samenwerking met een erfgoedvereniging in de buurt maar weet je niet goed waar beginnen? Contacteer ons dan voor een traject op maat! Wij zorgen voor de ‘match’ waar jij naar op zoek bent.

Een traject op maat neemt iets meer tijd in beslag. We starten met de voorbereiding in november/december en werken stapsgewijs richting Erfgoeddagweek in april.

Educatief aanbod in de kijker

Erfgoedcel Meetjesland zet tijdens Erfgoeddagweek haar educatief aanbod in de kijker. Leer aan de hand van het mini-museum alles over de school van je (over)grootouders, leer bij over legendes en tradities van het Meetjesland met het bordspel ‘Tobias en de Meetjesrace’ of speel zelf de spelletjes die jouw (groot)ouders op de speelplaats speelden met de koffer Playtime. Met de koffer Wat is dat? leer je alles over het huishouden van vroeger.

Ontdek ons hele aanbod in onze nieuwe educatieve brochure:

Wil je zelf iets organiseren op Erfgoeddag? Ideeën kan je alvast opsnuiven in de inspiratiebrochure van Faro, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed.

Recente nieuwsberichten

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?