Cultuuroverleg
Meetjesland

Erfgoedlezingen 2022

Nieuws

Vertel over jouw favoriete plekje in het Meetjesland!

04 feb 2022

Jouw plekje! Om rustig te mijmeren over vroeger, om je gedachten op een rijtje te zetten, om met je partner te genieten van het eindeloze uitzicht, om te schuilen, waar je jezelf kan zijn, waar je je thuis voelt, de plek waar het allemaal begon, … 

Deel dit artikel

facebook twitter

Samen met verhalencollectief Relaas organiseren enkele Meetjeslandse bibliotheken en culturele centra een tournee vol verhalen over bijzondere plekken in het Meetjesland.

Heb je zelf een bijzondere band met een plek in het Meetjesland en wil je die met anderen delen? Dan komt jouw verhaal aan bod komen tijdens één van onze vertelavonden deze zomer.

Gene paniek!

Je hoeft geen ervaren verteller te zijn. De bedoeling is om jouw waargebeurd verhaal te brengen: een verhaal dat ontroert, verrast, vertedert of doet lachen. Het kan allemaal. En wij helpen jou. Daarvoor doen we een beroep op verhalencollectief Relaas.

Samen met een verhalencoach en je medevertellers ga je in drie avonden op zoek naar een verhaal over jouw plek en leer je het nóg boeiender te brengen. Je gaat aan de slag met concrete tips en voorbeelden en werkt toe naar een warme weerspiegeling van je eigen verhaal, op de vertelavond zelf of in podcastvorm.

De mensen achter Relaas geloven er alvast in dat iedereen een verhaal te vertellen heeft dat het delen waard is. Ook als je geen spraakwaterval bent of nog niet precies weet wat je wil vertellen, ben je meer dan welkom!

Schrijf je in voor de workshops!

  • Workshops op dinsdag 10, 17 en 24 mei 2022 van 19 uur tot 22 uur in de bibliotheek van Eeklo.
  • De opnames staan gepland op zaterdag 4 juni 2022 in de loods van CC De Herbakker aan de Nijverheidskaai 7 te Eeklo.
  • Het traject wordt jou gratis aangeboden door COMEET.  We vragen wel om op elke workshopsessie aanwezig te zijn en op één of twee vertelavonden.
  • Maximum 12 deelnemers. Inschrijven kan tot 30 april via info@comeet.be of op het nummer 09 373 75 96.
  • I.s.m. Relaas, Cultuurcentrum De Herbakker, Bibliotheek Eeklo, Cultuurcentrum Evergem, Bibliotheek Evergem, Bibliotheek Kaprijke en Bibliotheek Zelzate

Recente nieuwsberichten

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?