(C) Groepsaankoop provincie Oost-Vlaanderen

Cultuuroverleg
Meetjesland

Erfgoedzorgmateriaal nodig? Groepsaankoop 2023 online

Nieuws

Erfgoedzorgmateriaal nodig? Groepsaankoop 2023 online

04 mei 2023

Erfgoedvrijwilligers

Medewerkers van lokale besturen

Provincie Oost-Vlaanderen organiseert een groepsaankoop voor verpakkings- en conserveringsmateriaal voor Oost-Vlaamse erfgoedbeheerders. Erfgoedcel Meetjesland onderstreept het belang van goede bewaring en geeft een financieel steuntje in de rug. Bestellen kan nog tot en met 2 juni 2023.

Deel dit artikel

facebook twitter

Wat is het?

In het kader van het provinciaal depotbeleid doet het provinciebestuur jaarlijks een groepsaankoop van verpakkings- en conserveringsmateriaal voor Oost-Vlaamse erfgoedbeheerders. De lijst is heel divers en bevat o.a. handschoenen om vingerafdrukken tegen te gaan, zuurvrije kartonnen dozen en kunststoffen verpakkingsmateriaal, noppenfolie en zijdepapier, nummeringssets en etiketten, kledinghoezen en opgedikte kapstokken, insectenvallen, silicagel, calamiteitenkit, …

Je kan nog materiaal bestellen tot en met 2 juni 2023.

 

Wat zijn de voordelen voor jou?

  • Jouw erfgoed krijgt de beste zorgen. De depotconsulenten zijn immers onderlegd om voor elk soort erfgoed het meest geschikte materiaal te vinden. En als het niet bestaat, maken we het zelf.
  • Je spaart tijd uit. Het zijn de depotconsulenten die de markt afzoeken, prijzen vergelijken, afspreken met leveranciers en de bestelling opvolgen.
  • Je spaart geld uit. Doordat de bestellingen van heel Oost-Vlaanderen gebundeld worden, onderhandelen we over de prijs en betalen we maar één keer transportkosten.
  • Je krijgt de hoeveelheid die je wenst. Soms ben je verplicht om meteen een grote hoeveelheid te bestellen. Niet met onze groepsaankoop, hier kan je ook kleine hoeveelheden bestellen.

 

Hoe werkt het?  

Alle praktische info vind je op de website van de provincie.

 

Subsidies van de erfgoedcel

Na aankoop van het conserveringsmateriaal kan je via Erfgoedcel Meetjesland de helft van het aankoopbedrag terugkrijgen, tot een maximum van 2000 euro en afhankelijk van het aantal aanvragen en de beschikbare middelen.

Alle Meetjeslandse verenigingen en gemeenten kunnen hiervan genieten, met als enige voorwaarde dat dit wordt aangewend voor het beheer van erfgoedmateriaal.

Hoe ga je te werk? 

  • Volg de procedure van de provincie Oost-Vlaanderen om jouw bestelling te plaatsen.
  • Na ontvangst van het materiaal en de betaling (doorgaans rond oktober) vul je een kort formulier in en bezorgt het ons voor 15 november 2023 via e-mail of per post. Latere aanvragen kunnen niet behandeld worden. Je kan het formulier aanvragen via erfgoedcel@comeet.be
  • Je ontvangt hiervan een bevestiging en jouw aanvraag wordt verder behandeld. Voor het einde van het jaar storten we de subsidie.

 

Recente nieuwsberichten

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?