Cultuuroverleg
Meetjesland

Beestige activiteiten voor scholen tijdens Erfgoedweek

Nieuws

Beestige activiteiten voor scholen tijdens Erfgoedweek

10 jan 2023

Scholen

Erfgoedvrijwilligers

Sinds 2022 trekt Erfgoeddag ook naar scholen, onder de noemer Erfgoedweek (17-28 april 2023). Via gratis VIP-bezoeken, lespakketten en tours in de Erfgoedapp zetten COMEET en de Meetjeslandse erfgoedorganisaties het verleden in de kijker. Het vrijblijvend thema dit jaar is: beestig!

Deel dit artikel

facebook twitter

Aanbod 2023

VIP-bezoeken op verplaatsing en Erfgoedklasbakken op school kan je vinden op Cultuurkuur, waar je ook meer info en contactgegevens kan vinden. Hier is alvast een kort overzicht van de Meetjeslandse activiteiten:

 • Beestig met boeken in de bib
  Leeftijd: 3+
  Locatie: bibliotheek Eeklo
 • Billy de Goat en het verhaal van het oorlogsvliegveld
  Leeftijd: 8+
  Locatie: vliegveld B67-Ursel, Aalter
 • The internet is forever. Or is it?
  Leeftijd: 13+
  Locatie: in de klas, onder begeleiding van CAVA

Vast aanbod

Sommige tools en tours zijn het hele jaar beschikbaar. Je vindt ze terug op erfgoedwijs.be. Ook hier geven we een kort overzicht:

 • Erfgoedkoffers van COMEET:
  Verschillende koffers, doelgroepen en mogelijkheden. Een overzicht vind je in onze brochure voor scholen of rechtstreeks in de uitleendienst.
 • Erfgoedbank Meetjesland:
  Het geheugen van onze regio in foto’s, films en verhalen. Dé databank om het verleden van het Meetjesland in de klas te brengen dus.
 • Tours in de Erfgoedapp:
  Er zijn routes in Zelzate, Lievegem, Evergem (2), Eeklo, Assenede en Aalter (2). Ook deze vind je terug in onze brochure voor scholen (p8-9) of voor heel Vlaanderen op de website van Erfgoedapp.

Heb je een eigen idee?

Het hele jaar door staan we klaar om van jouw erfgoedidee iets mooi te maken. We hebben een eigen subsidielijn en kunnen een groot netwerk van erfgoedspelers in de regio aanspreken. Wij zijn jouw matchmakers!

Recente nieuwsberichten

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?