Cultuuroverleg
Meetjesland

Enthousiaste vertellers gezocht!

Nieuws

Enthousiaste vertellers gezocht!

23 nov 2022

Cultuurvrijwilligers

Erfgoedvrijwilligers

Gebeten door voorlezen én erfgoedliefhebber? Zin om je verteltalent als vrijwilliger in te zetten voor ondersteuning van anderstaligen? COMEET mag - in het licht van Erfgoeddag 2023 - twee Meetjeslandse vertellers een unieke opleiding aanbieden. Stel je snel kandidaat!

Deel dit artikel

facebook twitter

Samenlezen voor anderstaligen…

Dit is een specifieke methodiek waarbij een persoon een verhaal voorleest aan een groep mensen die Nederlands leert. Je leest korte stukjes voor en gaat met je luisteraars in gesprek over het stukje tekst: wat voelen ze, hoe denken ze hierover, herkennen ze iets uit hun eigen leven, enzovoort. Op die manier leren ze Nederlands spreken op een (meer) spontane en vertellende manier.

Jij als (erfgoed)vrijwilliger komt dankzij dit project in contact met een nieuw publiek, je leert erfgoed inzetten als middel voor een maatschappelijk doel. Een kans die je niet mag laten liggen!

De techniek

We leren jou in vier sessies de techniek aan en oefenen aan de hand van herwerkte erfgoedverhalen. Met de techniek in de vingers trek jij in het kader van Erfgoeddag als ‘erfgoedklasbak’ naar de klas.

Praktisch

-Stel je kandidaat als vrijwilliger voor dit project tot 1 december
-De opleiding is gratis en wordt verzorgd door experte Ilona Plichart (in opdracht van FARO)
-Timing: 10 lesuren verspreid over 4 lesmomenten in januari/februari 2023, 3 daarvan online, 1 les in Brussel. Telkens op werkdagen overdag.
-1 oefenles in maart
-In de periode rond erfgoeddag (17-28 april 2023) vertel je ‘in het echt’ in een klas naar keuze (OKAN – secundair onderwijs of NT2 – volwassenonderwijs).

Voel je kriebels om mee te doen? Graag meer info?

Mail naar de erfgoedcel, we contacteren jou zo snel mogelijk

(foto vertelster: copyright Ellen Vervaet voor Erfgoedcel Waasland)

Recente nieuwsberichten

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?