Cultuuroverleg
Meetjesland

Digitale erfgoedexpo voor Dag van de Jeugdbeweging!

Nieuws, Projecten

Digitale erfgoedexpo voor Dag van de Jeugdbeweging!

19 okt 2023

Cultuurvrijwilligers

Scholen

Cultuur- en erfgoedpubliek

Erfgoedvrijwilligers

Dag van de Jeugdbeweging is een groot feest! Niet alleen voor jongeren, maar ook het moment voor ouderen om terug te blikken naar die mooie tijd in de jeugdbeweging. Erfgoedbank Meetjesland neemt jou mee in een nostalgische trip down memory lane: foto's van jeugdbewegingen uit het verleden.

Deel dit artikel

facebook twitter

Digitale expo: Dag van de Jeugdbeweging

Vrijdag 20 oktober 2023 is het feestdag voor alle jeugdbewegingen! Wij vieren mee en creëerden een digitale expo op de erfgoedbank voor alle erfgoedliefhebbers.

Verwacht je aan een nostalgische reis doorheen foto’s en verhalen van onze Meetjeslandse jeugdbewegingen. Misschien herken jij jezelf wel op een foto? Duik hier in de digitale expo!

Jeugdbewegingen hebben in het Meetjesland een rijke geschiedenis die teruggaat tot het begin van de 20e eeuw. De Meetjeslandse jeugdbewegingen, die bekend staan om hun sterke gemeenschapsgevoel en educatieve activiteiten, hebben door de jaren heen een blijvende impact gehad op de lokale jeugd. In de loop der jaren ontstonden verschillende lokale jeugdbewegingen, waaronder de Chiro, Scouts en Gidsen, KLJ (vroeger BJB), KSA (Katholieke Studenten Actie), en FOS Open Scouting, die allemaal een belangrijke rol speelden in de opvoeding en vorming van jongeren in de regio.

“Jeugdbewegingen speelden een belangrijke rol tijdens de wereldoorlogen”

Tijdens de beide wereldoorlogen speelden jeugdbewegingen een cruciale rol bij het bieden van steun aan gemeenschappen en het verspreiden van positieve waarden onder de jeugd. Na de oorlogen groeiden deze organisaties uit tot sterke pijlers van de samenleving, waar jongeren vaardigheden, normen en waarden leerden die hen hun hele leven bij zouden blijven. Hoewel de jeugdbewegingen in het Meetjesland teruggaan tot het begin van de jaren 20, zijn er maar weinig foto’s te vinden op onze erfgoedbank. Deze foto’s zijn van onschatbare waarde en we koesteren ze om terug te kunnen kijken op de mooie momenten die talloze leden daar hebben beleefd. Daarom doen we graag een oproep naar iedereen die nog foto’s heeft van deze toffe herinneringen om onze verzameling uit te breiden op de erfgoedbank.

Duik hier in de digitale expo!

Recente nieuwsberichten

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?