Cultuuroverleg
Meetjesland

SK[A]RT gaat voor cultuurinjectie

Cultuur Kinderen en jongeren

SK[A]RT gaat voor cultuurinjectie

Praktijkvoorbeeld

Verslag kennisevent

Terug naar overzicht

SK[A]RT, het urban tienerfestival dat jongeren wil laten proeven van skaten, muziek, dans en streetart, kwam op 28 juni terug naar Assenede. Tieners van 10 tot en met 15 konden zich op de site rond de sporthal en de oude ECA-site aan de Leegstraat onderdompelen in een unieke wereld vol creativiteit en beweging.

 

Tijdens dit festival kon je ook inschrijven voor een gratis workshop streetart. Graffiti, een ‘tag’ leren zetten,… SK[A]RT was dus ook de place 2 be voor creatieve zielen. Een ervaren graffiti-artist van Wallin’vzw zette je op weg en toonde de geheimen achter hun ultieme creatieve skilss.

Eerst zetten we een ontwerp op papier, we moeten toch ongeveer weten wat we op ons eigen paneel willen plaatsen? Daarna kregen we kort uitleg over hoe je met een graffitispuitbus overweg moesten. Voilà, we konden aan de slag! Voor sommige was het zoeken naar inspiratie, anderen streefden dan weer naar perfectie. Bij de één ging het spuiten wat moeizamer, de ander was er meteen mee weg. Ieder eindresultaat mocht er echt wel wezen!

We onthouden vooral dat:

  • creatieve talenten werden ontdekt!
  • je eigen art maken en de mogelijkheid tot experimenteren, je zelfvertrouwen een boost geeft!
  • je stempel (zichtbaar) zetten op het grote paneel en zo deel uitmaken van het gezamenlijke eindresultaat, van groot belang was voor vele deelnemers.

Iedereen kon zijn paneel meenemen naar huis als herinnering op een creatieve namiddag.

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?