Cultuuroverleg
Meetjesland

Meetjeslandse festivals en evenementen in 2022

Cultuur

Meetjeslandse festivals en evenementen in 2022

Wie is wie

Terug naar overzicht

Dzjuu Fest - Eeklo

Wie in Eeklo nog eens een échte café-ervaring wil beleven, moet in ’t Kabouterke (‘De Kabêtere’) op de hoek van ’t Rootjen op de Markt zijn.

De cafénaam mag letterlijk worden genomen, want ruim is het er niet. Wel groot is het hart van (toenmalig) cafébaas Koen en de stamgasten die er al jaren het décor uitmaken. Een vrolijke bende die heel veel en heel graag organiseert.

Toen jaren geleden Koen er over nadacht om zijn activiteiten als waard stop te zetten, ontstond Dzjuu Toch! en even later ook het Dzjuu Fest. Ondertussen een waardevolle klassieker in het Meetjeslandse festivalseizoen. Met de nadruk op lokaal talent en rock ‘n’ roll. Je kunt jouw namiddagen misschien nuttiger besteden dan op Dzjuu Fest, maar we weten niet of je, tedzjuu, jouw namiddagen veel aangenamer (gratis!) kunt besteden dan op Dzjuu Fest. Dus zorg alstublieft dat je er ook dit jaar gewoon bij bent!

Cogetama fest - Knesselare

Op zondag 14/08 vond in Knesselare Cogetama Fest plaats, een gratis parkfestival voor jong en oud.

Eeksken Feesten - Sleidinge / Lovendegem

Feestelijk evenement op de grens van Sleidinge en Lovendegem

Boombal - Lovendegem

Boombalfestival is in de eerste plaats een gezinsfestival waar iedereen, jong & oud zich op zijn gemak voelt en een fantastische tijd kan beleven. Ons festival staat dan ook voor familiale sfeer & gezelligheid, kinderanimatie, lekker eten & drinken en goeie muziek!

De allerkleinsten kunnen er hun hart ophalen aan een eigen mini-springkasteeltje. De groteren gaan helemaal uit de bol op hun eigen springkasteel. Verder voorzien we allerlei spelletjes waar de kinderen vrij kunnen mee spelen.

Katse Feesten - Zelzate

De Katse Feesten zijn een 5-daags evenement op het Scoutsterrein van De Katte.

Herbakkersfestival - Eeklo

Herbakkersfestival is een organisatie van vzw Bakfiets, muziekclub N9 en stad Eeklo

Helden in het park - Eeklo

Helden in het Park startte in ’95 en was van in den beginne een succes. De daaropvolgende jaren groeide het festival enorm; vier avonden werden er vijf en nadien terug vier, maar dan met telkens twee groepen per avond.

Elke zomer vinden duizenden muziekliefhebbers de weg naar Helden in het Park. Muziekclub N9 tekent in 2022 al voor de 26ste keer voor een reeks topconcerten van gevestigde waarden en ontdekkingen uit het weidse muzikale universum, en dat vier donderdagavonden na elkaar. Twee opzwepende bands prikkelen telkens de zintuigen. Helden in het Park was al altijd helemaal gratis. De ongedwongen sfeer in het feeërieke Eeklose Heldenpark, de kleurrijke verlichting en inkleding en de vrolijke drukte krijg je er zomaar bovenop.

Rijvers Festival - Zomergem

Meer dan 100 artiesten, meer dan 30.000 bezoekers, meer dan 200 partners en meer dan 750 medewerkers. Rijvers Festival kende in 2022 een fantastische zomerse recordeditie.

Ville en Vert - Assenede

Ville en Vert

Het idyllische Assenede ligt in de provincie Oost-Vlaanderen.
Het festivalterrein vind je in de Burgstraat, dichtbij het rondpunt 
van Nieuwburg en ongeveer 2km van het centrum. Belangrijk gegeven: het festival vindt plaats in een maïsveld!

Cirque Constance - Kaprijke

Cirque Constance

Cirque Constance bestaat 20 jaar en viert dat door nog één keer het ‘weiste’ festival van de wereld te organiseren. Ow yeah!

 

Save the dat: 14, 15 & 16 september 2023!

 

Meer info>

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?