Cultuuroverleg
Meetjesland

Meetjesland Reuzenland

Uitleendienst

Meetjesland Reuzenland

Educatieve Pakketten

Terug naar overzicht

Na de overhandiginging van de Vlaamse Cultuurprijs Lokaal Cultuurbeleid lanceerde COMEET een oproep voor de besteding van de geldprijs (€10.000). Het publiek koos massaal voor het thema ‘Meetjeslandse reuzen’.
We brachten de Meetjeslandse reuzenzorgers samen en gaven ondersteuning bij de herstellingen, communicatie, praktische details en toekomstplannen. In totaal brachten we + 40 reuzen in kaart, goed voor + 20 reuzengroepen. Ook enkele nieuwe reuzen zagen het levenslicht. Dankzij dit project kent het Meetjesland sinds de zomer van 2017 een heuse reuzenrevival.

Met onze huidige mobiele infotentoonstelling kom je alles te weten over de Meetjeslandse reuzen en over reuzen in het algemeen: de geschiedenis, de bouw van reuzen, de rol van vrijwilligers en de typische reuzentradities. Met leuke wist-je-datjes, foto’s en boeiende verhalen. Deze expo kan je gratis uitlenen voor een lokale erfgoedactiviteit, voor een tijdelijke opstelling op school of in een woon-zorg-centrum …

De stand bestaat uit twee panelen (recto verso) en banners per reus of reuzengroep. Wie wil kan ook instructies voor creatieve activiteiten rond reuzen meekrijgen.

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?