" alt="" />
07 dec

Cultuuroverleg
Meetjesland

Evenement categorie:

Vorming: De nieuwe vrijwilliger (sessie 3 van 4)

Erfgoedvrijwilligers

Inschrijven voor deze activiteit

Deel deze activiteit

facebook twitter

Het is niet eenvoudig om nieuwe vrijwilligers te vinden. Jonge vrijwilligers aantrekken lijkt nog moeilijker. En als je dan die witte raaf gevonden hebt, hoe hou je die dan aan boord? Hoe doe je dat trouwens ook in deze steeds wisselende tijden? Het vierdelige vormingstraject ‘Vrijwilligers rekruteren en motiveren in lokale erfgoedverenigingen en -organisaties’ onder leiding van Histories speelt in op deze vragen.  

Het is meer dan een vorming: het is een parcours waarin je zelf – samen met andere (erfgoed)verenigingen – aan de slag gaat. Naast vorming, workshops, uitwisseling van ervaring en goede voorbeelden werk je zelf aan opdrachten. Je denkt samen met andere erfgoedverenigingen na over jullie vernieuwing. Op het einde van het traject heb je een ruw plan voor het vrijwilligersbeleid in je eigen vereniging én heb je andere erfgoedverenigingen met gelijkaardige noden (en oplossingen) leren kennen. Ga de uitdaging aan en werk met dit traject aan een oplossing voor je organisatie. Zo vlieg je er na deze vorming met frisse moed weer in.  

Praktisch

– Aan deze vorming kunnen 15 personen deelnemen.

– Lesgever: Daphné Maes, consulent Histories

– Kostprijs voor de volledige reeks (4 sessies): COMEET betaalt de vorming voor vrijwilligers uit gemeenten die aangesloten zijn bij COMEET, vrijwilligers buiten de regio betalen €16,00. Professionals betalen €50,00.

– De inschrijving verloopt rechtstreeks via de website van Histories en wordt mee opgevolgd door COMEET. Inschrijvingslink: klik hier.

– Locatie: Buurthuis Lodewijk Landsdijk (Landsdijk 72 , 9968 Bassevelde (Assenede))

– Data:

Sessie 1: 19 oktober – 19u30

Sessie 2: 9 november – 19u30

Sessie 3: 7 december – 19u30

Sessie 4: 11 januari – 19u30

 

Hopelijk tot dan!

Wanneer:
7 december
19:30 tot 22:00
Prijs:
Gratis toegang
Categorie:
Organisatoren:
COMEET
Histories
Adres:
Zaal Lodewijk Landsdijk 72
Bassevelde (Assenede), Oost-Vlaanderen 9968 Belgium
+ Google Maps

Inschrijven voor deze activiteit

Schijf je hier in
Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?