" alt="" />
09 jun

Cultuuroverleg
Meetjesland

Evenement categorie:

Studiebezoek Erfgoed (INSCHRIJVINGEN AFGESLOTEN)

Cultuur- en erfgoedpubliek

Erfgoedvrijwilligers

Medewerkers van lokale besturen

Inschrijven voor deze activiteit

Deel deze activiteit

facebook twitter

Op vrijdag 9 juni 2023 organiseren Erfgoedcel en IOED Meetjesland voor haar erfgoedmedewerkers- en vrijwilligers een daguitstap naar Ename.
Het wordt een verwendag met inspirerende activiteiten, bezoek aan mooie locaties, lekker eten en interessant gezelschap.

Om de dag te starten met een vleugje nostalgie vertrekken we in Eeklo met een retrobus.
In de voormiddag ontdekken we het middeleeuwse leven aan de hand van de zoektocht ‘Ontrafel mysterieuze sporen’. Dit is een mooie wandeling van 2km langs het Enaamse erfgoed vol uitdagingen en raadsels.
In de namiddag dompelen we ons verder onder in de rijke geschiedenis met een bezoek aan Pam Ename, het Archeopark en de Sint-Laurentiuskerk.

PRAKTISCH

– De inschrijvingen zijn afgesloten.

VERLOOP VAN DE DAG:

08:00 Vertrek in Eeklo

09:30 Aankomst Erfgoedsite Ename

09:45 ‘Ontrafel mysterieuze sporen’

12:00 Lunch in Oudenaarde

13:30 ‘De Klassieker’ (Rondleiding) & bezoek aan het erfgoeddepot

16:45 Vertrek uit Ename

18:00 Aankomst in Eeklo

OP HET PROGRAMMA:

1| NOSTALBUS

Nostalbus is een vzw die zich bezighoudt met het restaureren en onderhouden van historische autobussen. De vzw is één van de vijf belangrijke verenigingen in België die zich inzet voor het behoud van industrieel en roerend erfgoed binnen hun niche. De autobussen blijven perfect rijvaardig door de meer dan 100 leden waaronder vrijwilligers, chauffeurs, technici… die eraan sleutelen.

Op 9 juni neemt een van hun historische autobussen, die dateren van de tijdsperiode 1977 tot 1991, ons mee naar Ename. De ideale manier om de dag te starten.

 

2| ONTRAFEL MYSTERIEUZE SPOREN

Eenmaal toegekomen in Ename doen we de zoektocht ‘Ontrafel mysterieuze sporen’. Voor de zoektocht wordt er gebruik gemaakt van een tablet met hierop de erfgoedapp. Dit wordt onze eerste kennismaking met al wat Ename te bieden heeft. Langs het Enaamse erfgoed, het Archeopark, de Schelde en het dorp ontdekken we het middeleeuwse leven. De wandeling bedraagt 2 kilometer en is rolstoelvriendelijk.

 

3| LUNCH

 

4| DE KLASSIEKER

Tijdens de klassieker gaan we op pad met een gids die ons meeneemt naar de hoogtepunten van Ename. Op onze route bezoeken we de kerk en pam Ename. Hier krijgen we de mogelijkheid authentieke voorwerpen en 3D-reconstructies te bezichtigen. Daarnaast zullen we door het Archeopark langs de grondvesten van de benedictijnenabdij van Ename, met moestuin en boomgaard wandelen.

 

 

Wanneer:
9 juni, 2023
Prijs:
Gratis toegang
Categorie:
Organisator:
COMEET
E-mail:
info@comeet.be

Bekijk Organisator website

Adres:
Vergaderzaal COMEET Pastoor de Nevestraat 8
9900 Eeklo, Belgium
+ Google Maps

Inschrijven voor deze activiteit

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?