" alt="" />
25 apr

Cultuuroverleg
Meetjesland

(ST)ART TO ART

Cultuurvrijwilligers

Artiesten

Cultuur- en erfgoedpubliek

Medewerkers van lokale besturen

Inschrijven voor deze activiteit

Deel deze activiteit

facebook twitter

De cultuurregio’s Meetjesland (COMEET) en Leie Schelde presenteren je (ST)ART TO ART, het regionaal kunstenaarsplatform voor kunstenaars uit beide regio’s. (ST)ART TO ART wil kunstenaars aanzetten tot ontmoeting, tot een verkennende blik, … tot uitdaging en experiment. Vorig jaar organiseerden we reeds twee succesvolle edities. De volgende editie vindt plaats op dinsdag 25 april in Museum Dhondt-Dhaenens.

Benieuwd naar het programma van deze derde editie?

 

PROGRAMMA


14u onthaal

14u30 Verwelkoming en panelgesprek:   

 

16u15 Start parallelsessies 

1. Infosessie procedure kunst in de openbare ruimte: 

Samuel Saelemakers, curator Collectie Kunst in de Stad (Stad Antwerpen, Middelheimmuseum) bij de werking van Kunst in de Stad (Antwerpen) over “Kunst in de publieke ruimte: beheren, behouden, uitbreiden en ontsluiten”, met focus op behoud en beheer van de bestaande collectie en opdrachtgeverschap van nieuwe kunst.

 

2. Bezoek Wunderkammer:
Museum Dhondt-Dhaenens wordt sinds 2018 geflankeerd door de Wunderkammer, een project van de kunstenaar Hans Op de Beeck (Turnhout, 1969), gerealiseerd in samenwerking met Studio MOTO. De voormalige Villa Meander biedt een unieke immersieve, esthetische en meditatieve ervaring. 
Ga mee op ontdekking! Meer info is na te lezen op hun website: https://museumdd.be/tentoonstelling/wunderkammer
 

3. Consultatiemoment Kunstwerkt en toelichting project Regard (Paul De Doncker)

In Aalter wordt van 6 tot 21 mei 2023 het kunstproject Regard georganiseerd, een samenwerking tussen de kunstenaars van Kunstkring ALTRA, de Cultuurdienst Aalter en de Aalterse handelaars. Er wordt hierbij tentoongesteld in locaties met straatzicht: etalages en ramen van openbare gebouwen en privéwoningen aan de straatkant. Maar ook binnen, zoals in horecazaken, wordt geëxposeerd. Paul De Doncker geeft een woordje uitleg over dit project, dat in het openingsweekend overlapt met Atelier in Beeld.

Kunstwerkt
is er voor iedereen die beeldende kunst maakt.
Heb je een zakelijke vraag over het verkopen van je werk, over verzekeringen of subsidies? Of wens je meer informatie over de praktische organisatie van Atelier in Beeld, waarbij kunstenaars op 6 en 7 mei hun ateliers openstellen?
Schuif dan gerust even bij aan de tafel van Els Buffel, Anton De Boes en Luk Tas van Kunstwerkt.
Meer informatie vind je op de websites https://kunstwerkt.be/nl en https://atelierinbeeld.be/nl  

 

17u10 Tweede reeks parallelsessies 

Zelfde sessies als hierboven.

 

18u Keynotespreker Wallin’ vzw:   

Bij Wallinkan je terecht voor murals, graffiti & street art workshops en graffiti tours. Rick Molyneux, werkzaam voor vzw Wallin’, komt vertellen over de werking van hun organisatie die street art in een positief daglicht wil zetten en kansen wil creëren voor (jonge) kunstenaars. Door middel van workshopreeksen en murals in opdracht brachten ze verschillende vormen van street art al naar alle uithoeken van het land. Voor de Cultuurregio Leie Schelde haalden ze projectsubsidie binnen om met het project PILAAR ook in een landelijke regio buiten Gent street art een plaats te laten opeisen in de openbare ruimte. 

 

Netwerkreceptie 

We hopen je talrijk te mogen ontmoeten op deze regionale kunstenaarsdag. 

Inschrijven kan tot en met donderdag 20 april via de knop onderaan deze pagina.

 

Een initiatief van Cultuurregio’s Meetjesland (COMEET) en Leie Schelde, in nauwe samenwerking met Museum Dhondt-Dhaenens en Gemeente Sint-Martens-Latem. 

 

Wanneer:
25 april
14:00 tot 19:00
Prijs:
Gratis toegang
Organisator:
COMEET
E-mail:
info@comeet.be

Bekijk Organisator website

Adres:
Museum Dhondt-Dhaenens Museumlaan 14
Sint-Martens-Latem, Oost-Vlaanderen 9831 Belgium
+ Google Maps

Inschrijven voor deze activiteit

Schijf je hier in
Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?