" alt="" />
14 mrt

Cultuuroverleg
Meetjesland

Evenement categorie:

Religieus-erfgoedoverleg

Erfgoedvrijwilligers

Inschrijven voor deze activiteit

Deel deze activiteit

facebook twitter

Collegagroep religieus erfgoed

Onze collegagroep religieus erfgoed bestaat uit vrijwilligers die in hun parochie begaan zijn met de bewaring en ontsluiting van de (kunst)voorwerpen in de kerk. We komen twee keer per jaar samen en wisselen tips uit om objecten goed te verzorgen, we zoeken naar manieren om meer mensen te laten kennismaken met het erfgoed in onze kerken én met de betekenis van de tradities die nog leven. Kortom, een toffe werkgroep om informeel ervaringen uit te wisselen, ideeën op te doen en bij te leren.

De bijeenkomst van januari werd geannuleerd wegens ziekte. We zochten een nieuwe datum en de bijeenkomst zal doorgaan op dinsdag 14 maart 2023.
We maken er een speciale editie van en verwelkomen Monumentenwacht. Zij zijn het expertisecentrum voor onderhoud en zorg van zowel kerkgebouw, -interieur als objecten. Op 14 maart geven ze gratis tips en ontdek je hun aanbod voor leden. Daarna brengen we een bezoek aan de Sint-Vincentiuskerk aan de hand van een brochure die studenten hebben gemaakt.
We verzamelen in Zaal Zonnelied – adres: Kerkplein 4, Eeklo.

Op de agenda:

– Infomoment door Monumentenwacht

– Een bezoek aan de Sint-Vincentiuskerk

– Presentatie brochure studenten

Deelnemen aan de collegagroep is gratis maar inschrijven is verplicht. Dit kan via de knop onderaan of met een mail naar erfgoedcel@comeet.be .

Tot dan!

Wanneer:
14 maart
14:00 tot 16:30
Prijs:
Gratis toegang
Categorie:
Organisator:
COMEET
E-mail:
info@comeet.be

Bekijk Organisator website

Adres:
Zonneliedzaal, Kerkplein 4, Eeklo Kerkplein 4
Eeklo, 9900 Belgium
+ Google Maps

Inschrijven voor deze activiteit

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?