" alt="" />
28 mei

Cultuuroverleg
Meetjesland

Archeologiedagen 2023

Inschrijven voor deze activiteit

Deel deze activiteit

facebook twitter

Archeologiedagen in Maldegem!

In het kader van een uitgebreide herbestemming onderzoekt een team van archeologen sinds de zomer van 2022 de bodem onder het Oud Schepenhuis en het Oud Stadhuis in het historische hart van Maldegem. Beetje bij beetje geeft het gebouwenkoppel haar geheimen prijs en wordt de oudste geschiedenis van het dorp terug blootgelegd.

Op zondag 28 mei 2023 om 10u vertellen de archeologen en enkele specialisten ter zake je tijdens een aperitiefgesprek alles over het lopend archeologisch onderzoek. Over de context en het belang van het onderzoek, over de resultaten tot nu toe – over de verwachte en minder verwachte vondsten – maar ook over het vervolgtraject, waaronder de vondstenverwerking. Jij zal hieraan immers kunnen meewerken. Hoe precies, verneem je daar. Dus zorg dat je er bij bent en schrijf je gratis in via www.maldegem.be/archeologiedagen.

Dit aperitiefgesprek kadert in de Archeologiedagen 2023 en is een organisatie van IOED Meetjesland i.s.m. gemeente Maldegem, De Logi & Hoorne Archeologie, Sam De Decker (erfgoedconsulent archeologie Agentschap Onroerend Erfgoed), Marit Vandenbruaene (fysisch antropoloog), Erfgoedcomité Maldegem en de familie Bauwens, projecteigenaar van het Oud Schepenhuis en het Oud Stadhuis.

Archeologiedagen?

Schrijf 26, 27 en 28 mei 2023 in jouw agenda, want dan zijn het Archeologiedagen. Tijdens de Archeologiedagen kom je meer te weten over de vele gezichten van archeologie tijdens leerrijke, avontuurlijke en speelse activiteiten. Neem alvast een kijkje op www.archeologiedagen.be

Wanneer:
28 mei, 2023
Prijs:
Gratis toegang
Adres:
Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef Mevrouw Courtmanslaan 92
Maldegem, Oost-Vlaanderen 9990 Belgium
+ Google Maps
Adres:
Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef Mevrouw Courtmanslaan 92
Maldegem, Oost-Vlaanderen 9990 Belgium
+ Google Maps

Inschrijven voor deze activiteit

https://www.maldegem.be/archeologiedagen
Schijf je hier in
Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?