Cultuuroverleg
Meetjesland

(ST)ART TO ART

Nieuws, Projecten

(ST)ART TO ART

08 mrt 2022

Artiesten

De cultuurregio’s Leie Schelde en Meetjesland presenteren je (ST)ART to ART, het nieuwe regionale platform voor kunstenaars uit beide regio’s. (ST)ART to ART wil kunstenaars aanzetten tot ontmoeting, tot een verkennende blik, … tot uitdaging en experiment. 

Deel dit artikel

facebook twitter

Op 28 maart kon je uiteenlopende workshops volgen.

A. Fotograferen van je werk – Cedric Verhelst (Kunstwerkt)

Hoe fotografeer je een schilderij, ets, tekening, beeldhouwwerk, installatie, textielwerk, …? Vanuit zijn ervaring als reproductiefotograaf zet Cedric Verhelst de belangrijkste punten op een rij. Want een sterke foto kan je beeldend werk een stevige meerwaarde bezorgen. Cedric Verhelst is grafisch ontwerper en fotograaf, gespecialiseerd in kunstboeken en kunstreproductiefotografie. Hij werkt vaak in opdracht van musea, uitgevers, galeries, architecten en kunstenaars.

B. Atelier in Beeld (Kunstwerkt)

Atelier in Beeld is hét grote open atelierweekend voor beeldend kunstenaars over heel Vlaanderen en Brussel, dat jaarlijks plaatsvindt in mei. Een ideaal moment om je werk te tonen of om ateliers te ontdekken.
Atelier in Beeld focust op ateliers waar je het werkproces van de kunstenaar ziet. Tijdens het weekend staat de ontmoeting tussen publiek en kunstenaar centraal.
De komende editie vindt plaats op 13, 14 en 15 mei 2022. Inschrijven kan trouwens nog steeds, hier.

C. Rondetafelgesprek met Evi Bert van Centrum Kunstarchieven Vlaanderen (CKV), Barnabas De Rudder (Stichting Pim De Rudder), kunstenaar Martin Wallaert en Bianca Declerck

Wil jij graag met je kunstarchief aan de slag maar weet je niet waar te beginnen? Bewaren of weggooienDigitaliseren, maar waarom en hoe? CKV weet raad! De afgelopen maanden doken zowel Stichting Pim De Rudder als kunstenaar Martin Wallaert in hun archief onder begeleiding van CKV en de erfgoedcel. In een rondetafelgesprek lichten we beide trajecten toe en delen we onze ervaringen. Laat je inspireren en/of stel je praktische vragen aan expert kunstarchieven Evi Bert.

D. Rondleiding in mudel, begeleid door de conservator en het wetenschappelijk personeel

E. Hoe vind ik financiering? – Ken Veerman(Cultuurloket)

Je hebt een artistiek idee en je weet hoe je dat wil realiseren. De volgende vraag is dan hoe je dit gefinancierd gaat krijgen. Hoeveel geld heb je nodig? Wanneer heb je het nodig? En welke manieren bestaan er om zelf geld te verdienen en geld van derden of subsidies binnen te halen? In deze sessie bekijken we samen all things financial.

I. Mijn identiteit als kunstenaar: De Artistieke Biotoop – Geoffrey De Beer (kunstenaar en galeriehouder), i.s.m. Kunstwerkt

Deze voordracht is geïnspireerd op de artistieke biotoop zoals kunstsocioloog Pascal Gielen die beschrijft. Een belangrijke vraag die we onszelf stellen, is ‘wie ben ik als kunstenaar’: welke positie neem ik in en waar wil ik naartoe. Daaruit vertrekken alle andere zaken. In deze sessie bekijken we vooral wat de basisbehoeften zijn van de kunstenaar en hoe je die kan optimaliseren. We maken duidelijk wat je als kunstenaar nodig hebt als basis en hoe je dit kan aanpakken.

Recente nieuwsberichten

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?