Cultuuroverleg
Meetjesland

Het Meetjesland verenigd/t door cultuur!

Nieuws, Projecten

Het Meetjesland verenigd/t door cultuur!

22 mei 2023

Cultuurvrijwilligers

Communicatieambtenaren

Artiesten

Cultuur- en erfgoedpubliek

Erfgoedvrijwilligers

Jongeren

Medewerkers van lokale besturen

Organisatoren

Een cultuurmarkt met live muziek, Koen Dewulf, een tentoonstelling en workshops voor iedereen: Cultuur Verenigd/t op 4 juni in Eeklo.

Deel dit artikel

facebook twitter

Schrijf je hier snel én gratis in!

 

Zondag 4 juni 2023 is het zover. De dag waarop het Meetjesland zich verenigt door cultuur op de site van het Sint-Jan Psychiatrisch Ziekenhuis in Eeklo. Cultuur Verenigd/t is een zondagnamiddag vol workshops, live muziek, een tentoonstelling van KVVV Eeklo en een cultuurmarkt voor alle Meetjeslandse inwoners, verenigingen en cultuurliefhebbers.

 

Cultuur Verenigd/t streeft naar een laagdrempelig en gezellig event, vol inspirerende verhalen waar mensen bijleren en netwerken op regionaal en cultureel niveau.

 

COMEET, Cultuurregio Meetjesland, knoopt weer aan met de jaarlijkse traditie van een regionaal cultuurevent voor het Meetjeslandse cultuurnetwerk. Het bestaande format krijgt een nieuw jasje: samenwerken met lokale partners is daarbij een grote meerwaarde. De ARC Eeklo haakt hierop in met hun concept van cultuurmarkt gekoppeld aan een publieksmoment en optreden. Cultuur Verenigd/t streeft naar een laagdrempelig en gezellig event, vol inspirerende verhalen waar mensen bijleren en netwerken op regionaal niveau.

 

“Het wordt een echte cultuurhappening waar iedereen welkom is om cultuur te beleven op jouw eigen manier: workshops, een cultuurmarkt, live muziek, tentoonstelling, verenigingen… Iedereen is welkom op zondagnamiddag!”

 

Cultuur Verenigd/t is voor iedereen! Zowel verenigingen als individuele geïnteresseerden als het socio-culturele veld en professionele cultuurwerkers of beleidsmakers. Laat je verrassen door Koen Dewulf en ontdek de Meetjeslandse verenigingen op de cultuurmarkt. Loop door de gangen van de prachtige Sint-Jan site en ontdek de tentoonstelling van KVVV Eeklo over de geschiedenis van het onderwijs in Eeklo. Laat je tot slot inspireren tijdens de workshops en geniet van de muziek en het samen zijn. Kortom beleef Meetjesland verenigd/t door cultuur!

 

Op het programma:

  • Cultuurconference

We starten met een cultuurconference door niemand minder dan Koen Dewulf. Koen groeide op in Sleidinge, was jaren de ‘komiek van Waarschoot’ en heeft zich gesetteld in Eeklo. Een echte Meetjesman, zoals hij zelf zegt, die het Meetjesland graag verwelkomt op zondag 4 juni in Eeklo.

 

  • Cultuurmarkt, muziek & een tentoonstelling

Een cultuurmarkt met jouw Meetjeslandse verenigingen, jazzduo met John Snauwaert, de tenoonstelling van KVVV Eeklo over de geschiedenis van het onderwijs in Eeklo, Les Belles Jarretelles ter animatie en een foodtruck! Wat heb je nog meer nodig op een zondagnamiddag?

 

  • Workshops

Korte, laagdrempelige workshops voor onze Meetjeslandse verenigingen.

  1. Ga mee met de rondleiding op Sint-Jan site met Kenneth Nuytinck.
  2. Leer over flitsende reclame voor jouw (cultureel) evenement met Christophe Toye van I Like Media.
  3. Leer over de nieuwe vrijwilliger in 8 tips door Daphné Maes van Histories.
  4. Ontdek meer over verenigingen en lokale besturen als partners voor nieuw cultuurbeleid met Mieke Meire van Baristaz.

Geen nood aan een workshop? Even tijd over tussendoor? Neem een kijkje op de cultuurmarkt of de tentoonstelling en geniet van het jazzduo met John Snauwaert.

 

Meer info vind je hier.

 

Recente nieuwsberichten

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven?